tisdag 5 mars 2013

Tekniskt samråd

Fortfarande mest stiltje på husbyggarfronten. Vi väntar med spänning på att slutbeställningen ska komma tillbaks från Trivselhus, det borde vara dags vilken dag som helst nu. Ska bli mycket intressant att se prislappen och om alla våra val gått igenom.

Så länge har vi roat oss med att besöka kommunhuset för ett "tekniskt samråd". Bygginspektören hade redan innan påpekat att det var frågetecken angående hur mycket man tänkt fylla under huset, och Trivselhus representant fick på sig att kontakta ansvarig geotekniker.

Det hade han också gjort, och tillsammans kom de fram till att det inte skulle vara några problem. Som tur var så finns ett borrhål för geoteknisk undersökning precis på vår tomt, vilket sparade oss många tusenlappar den här gången. Tyvärr hade han missat att få skriftligt godkännande vilket gjorde att vi inte fick något startbesked med oss från mötet. Förhoppningsvis ska det lösa sig inom de närmaste dagarna.

En annan punkt som diskuterades var vår energiberäkning. Vid nyår ändrades reglerna till att bli ännu strängare, och för att slippa lägga ut en massa pengar på energisnålare fönster (vi har 1,2 idag, med nya reglerna hade vi behövt 1,0) så var vi noga att se till att få in bygglovsansökan i december 2012. Gamla reglerna tillät 110 kWh/m² och år, nya reglerna 90. Vi landade på 88 kWh/m² och år, vilket skulle varit alldeles för nära om det hade varit årets regler som gällde, men nu klarade vi oss med god marginal upp till 110. Puh!


1 kommentar:

  1. Spännande! Det börjar dra ihop sig.
    Vi fick våra energideklaration i fredags. 155kwh/m2.
    Det är en viss skillnad på gammalt och nytt. :o)

    SvaraRadera