måndag 13 maj 2013

Pinnar i backen

Nu har vi äntligen sett första tecknen på att något faktiskt är på gång på riktigt; det sitter nya pinnar på vår tomt! Det låter kanske inte så mycket, och det såg verkligen inte så mycket ut, men det är skönt att se att något händer.

Vi pratade med grävaren i förra veckan och han bekräftade att de skulle starta denna veckan, så därför smög vi ut ikväll för att se vad som hänt. Det var kul att se var huset hamnar på tomten "på riktigt" och få lite känsla för hur stort det faktiskt är. Vi blev positivt överraskade över hur mycket tomt det ändå är kvar på baksidan. 500 m2 tomtyta när huset väl är klart låter inte så mycket, men det såg väldigt lovande ut. Tanken är ju att så småningom bygga en friggebod på baksidan och som det ser ut nu så ska det inte vara några problem.

Något som oroar lite är allt grävande som kommer krävas förutom grävandet för grunden. Det är ju ett enkel-garage, så vi vill gärna ha stor parkeringsyta utomhus, och dessutom ska det göras platt-lagd plats på sidan om garaget för husvagnen. Det är ju lika bra att gräva nu direkt när de håller på, så här kommer väl en liten ytterligare utgift som vi inte riktigt räknat med just nu.

På onsdag är det startmöte på tomten med grävare, byggare, Trivselhus och kommunen. Sen börjar det på riktigt! =)

Just ja, lägenheten är såld också. Första augusti byter vi adress och blir lite mer centralt bosatta i ett par månader. Spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar