torsdag 24 oktober 2013

Det är mycket nu...

Besök i huset idag på morgonen för att träffa killen som skulle mäta våra bänkskivor. Vi var lite tidiga så vi passade på att gå runt lite och störa hantverkarna se oss omkring. Det händer mycket nu.

Den riktiga trappen kom upp i veckan, och vi är så nöjda med hur det ser ut. Från början tänkte vi ta vit inklädning av takstolarna och sidorna i öppningen, men efter besöket i Korsberga så ändrade vi oss och tog ek. Det känns bra nu för det mjukar upp det vita intrycket som ändå blir med väggarna i köket.

24 oktober; Trappen med ytterdörren till vänster och köket till höger.
 

Kakelkillen jobbar också på som bara den, och det var riktigt kul att se badrummet på övervåningen fogat och klart. Det var snyggt när vi var där häromdagen, men med den vita fogen på plats så kändes det ännu mer rätt.

24 oktober; Badrummet på övervåningen
Roligast att se var nog ändå badrummet på bottenvåningen. Äntligen har plattorna på väggen kommit upp och vi fick en känsla av hur det kommer att se ut när det är färdigt. Precis som vi ville så har plattorna en sten-känsla med den oregelbundna färgen.

24 oktober; badrummet på bottenvåningen. Den okaklade biten lämnar plats för badkaret, och till höger om det kommer duschen.
Inga tapeter var uppe än, men målarna höll på som bäst att förbereda, så nästa gång kommer det säkert att se helt annorlunda ut i resten av rummen med. I sovrummet hade snickarna dock fått upp skjutdörrarna till garderoben, och vi kunde äntligen få se den svarta (betsad ek) och spegeldörren på riktigt.

24 oktober; Sovrummet med skjutdörrsgarderoben.
Dörrarna till garderoben är från Mirro, och det ingick inredning därifrån. Den har vi dock valt bort eftersom den inte kändes speciellt flexibel. Istället har vi varit på K-Rauta och fyndat Elfa-inredning till den. De hade 30% rabatt förra veckan, och med tanke på vad Elfa kostar så gällde det att passa på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar