onsdag 9 april 2014

Plintar ska ner i backen

Med trädgården full av plinthål, och regn på ingång senare i veckan, så var det bara att sätta igång och peta ner plintarna i hålen. 23 plintar orsakade oss en hel del slit, som tur var så fick vi stor hjälp av vår vän John.

Daniel och jag satte fyra plintar själva på lördagen. Det var fyra 50-centimetersplintar, och vi hade bestämt att gjuta betong kring dessa små plintar. Det var ett väldigt kämp att blanda betongen för hand i hink, och det var en väldig tur att John hade med sig en betongblandare på söndagen då vi insett att vi skulle få lov att gjuta även kring 70-centimetersplintarna.

5 april; De fyra plintar som vi satte själva.
Vi började kl 8 på söndag morgon, och när klockan var nio på kvällen så var alla gropar äntligen fyllda med både plint, betong, jord, grus och stenmjöl. Då hålen var grävda med maskin så var de inte helt perfekta. Daniel hade tidigare i veckan lagt ner en hel del jobb på att gräva ur dem för att de skulle bli tillräckligt djupa. I vissa av hålen räckte det ändå inte till och det blev att gräva mer. En stor del av tiden gick åt till att justera plintarna i höjdled för att det ska gå att få rätt fall på altanen.

6 april; Daniel och John i full färd med att mäta och justera in.

6 april; Betong kring foten på plinten.

6 april; Vår vän betongblandaren snurrade i stort sett hela dagen.

6 april; Vissa av hålen tog in vatten underifrån och det var inte helt lätt att gräva ur och fylla på med betong innan det var fullt i vatten igen.

6 april; Hålen var grävda med maskin, vilket var en enorm tur då marken består av stenhård lera. Tyvärr hade ett par hamnat lite snett så det blev till att gräva manuellt också.

6 april; En efter en blev plintarna klara.
På natten kom regnet, men vi kunde sova lugnt utan att vara rädda för rasade plinthål.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar