torsdag 28 november 2013

Flytt

Vi hade slutbesiktning på onsdagen förra veckan. På eftermiddagen åkte vi till Ikea för att fixa lite grejor, och torsdagen ägnade Daniel åt att montera arbetsbänk och förrådshyllor i garaget för att vara redo inför lördagens flytt. 

På fredagen var vi lediga bägge två och jag passade på att dammsuga och våt-torka alla golv. Även om det var städat innan besiktningen så hade mycket byggdamm hunnit lägga sig på ett par dagar och det var skönt att få bort lite. Misstänker att vi kommer torka byggdamm i många månader framöver.

22 november; Fint med centraldammsugare! Det ingår som standard med Trivselhus, annars vet jag inte om vi valt till det, men nu känns det som en riktigt bra funktion.

22 november; Första lunchen i huset, inhandlad i den närbelägna affären och värmd i micron. 

22 november; Bredband är indraget via fiber, men tyvärr hade inte leverantören av fibern och leverantören av bredband synchat ihop sig, så det tog ett par dagar till innan vi fick vårt Internet.

22 november; Förberedelse inför flytten; namnade vattenflaskor till alla.
På lördagen började vi tidigt, och tack vare stor uppslutning av snälla vänner så gick det förvånandsvärt snabbt och smidigt. Vi hade hyrt en liten lastbil från macken och totalt blev det tre lass, plus lite lastat i bilarna som ändå åkte med. Klockan 8 startade vi och sista lasset gick innan lunch. Eftermiddagen ägnade vi åt saker som att skruva ihop sängen och packa upp i köket så att vi kunde äta middag på kvällen.

Den här veckan har gått åt till att leta efter saker i röran i garaget. Tanken är att vi till helgen ska göra ett ryck och försöka få upp på hyllor det som ska vara på hyllor, och få in resten i huset på ungefär den plats där de ska vara. Någon mer tur till Ikea lär det också bli, det fattas bland annat ett datorbord till min dator (därav lite små-skruttiga mobil-bilder i inlägget, behöver stora datorn för att få ut bilderna från kameran).

25 november; Röran i garaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar