söndag 18 maj 2014

Målning

De största ytorna på huset är putsade, men för att mjuka upp intrycket lite (samt spara lite pengar) så valde vi några väggar med liggande träpanel. Garagedelen är helt i trä, och även hörnet vid altanen. Allt levereras grundmålat från fabrik, sen valde vi till att de som gjorde putsen också målade vindskivor och takfot, vilket så här i efterhand känns som något av det bästa tillval vi gjort. Det är väldigt högt upp i nock!

Resten av träet ska vi måla själva, och hörndelen vid altanen kändes som en bra idé att måla innan vi lägger trall. Hittills så har det varit lite för kallt för att måla, men nu kröp temperaturen upp över tio grader och det kändes ok att dra igång. Vi grundade en gång på det fabriksgrundade, och sen målade vi två lager standardvit. Garaget kommer vara grått, men här ville vi hålla det ljust då vi ska sätta tak och så småningom glasa in hörndelen.

Kort sagt så är måla något av det tråkigaste man kan göra. Det var enormt mycket pill kring fönstren och många små hålrum och korta plankstumpar som skulle målas. Men vi är nöjda med slutresultatet och det känns så bra att ha det gjort. =)

27 april; Grundmålat från fabrik.
3 maj; Grundmålat en gång med vit grundfärg.
4 maj; Äntligen klart! Nu ska det bara torka ordentligt och sen kan vi ta bort täckplasten för fönstren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar